Банкерът Левон Хампарцумян използва примера с тежката финансова криза от периода

...
Банкерът Левон Хампарцумян използва примера с тежката финансова криза от периода
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Инфлацията няма да е в стил Виденова зима

Банкерът Левон Хампарцумян употребява образеца с тежката финансова рецесия от периода 1996-1997 година в опит да успокои хората за сегашната обстановка с непрекъснато увеличаващата се инфлация.

" Няма да имаме инфлация в жанр Виденова зима, защото тогава тя не беше международно събитие, а българско поради неумелото ръководство на стопанската система ", сподели той в предаването " Тази събота " по   Според него хората с закрепен приход и по-малко благоприятни условия са най-лошо ударени от икономическата обстановка сега.

" Когато централните банки решат, че растежът на международната стопанска система е резистентен, ще стартират да подвигат лихвите и ще успокоят инфлацията, " изясни още Хампарцумян.

" В идващите месеци би трябвало да си балансираме прихода и разхода. Инфлацията удря по един метод хората, които се чудят по какъв начин да си платят сметките за парно и електричество, и по различен метод тези, които използват доста сила ", обясни той.

За скока на цените на парното Левон Хампарцумян разяснява, че преструктурирането на  " Топлофикация "  се отсрочва от доста години, защото там би трябвало да се откри баланс по какъв начин това нещо да се ръководи. Другият вид е енергийната успеваемост на домовете, която би могла неведнъж да се усъвършенства.

" Пандемията продължава в здравната си фаза, но към този момент стопанската система на света пораства. Търсенето се усилва, същевременно има много напечатани пари в спешния интервал, за да няма внезапни шокове, които в този момент търсейки излаз, подгряват инфлацията ", обясни той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР